ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σας καλούμε να αναφέρετε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις, κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα και ώρα 20:00 στο χώρο του σχολείου ή επικοινωνώντας μαζί μας με τα διαθέσιμα τηλέφωνα.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Εγκατάλειψη του ειδικού Σχολείου Παμμακάριστου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

omosp_anattikis@goneis.org

Παλλήνη 19-12-2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Εγκατάλειψη του ειδικού Σχολείου Παμμακάριστου»


Οι τραγικές ελλείψεις της χώρας μας στους τομείς της ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής αλλά και τα σοβαρότερα προβλήματα υποχρηματοδότησης, στελέχωσης και εξοπλισμού των ειδικών σχολείων επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά από την απελπισμένη ανακοίνωση – καταγγελία των εκπαιδευτικών του ειδικού σχολείου Παμμακάριστου.

Δεν είναι το μόνο σχολείο που βιώνει αυτόν τον αποδεκατισμό.

Αντιμέτωποι με την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής βρίσκονται χιλιάδες μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες. Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι τράπεζες ενισχύονται με 83.000.000 ΕΥΡΩ και κατασκευή των 27 σχολικών κτιρίων θα κοστίσει 105 εκατ ΕΥΡΩ, μικροί μαθητές με ειδικές ανάγκες να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο.

Oι Γονείς & Κηδεμόνες των Μαθητριών & Μαθητών όλης της Ανατολικής Αττικής αισθανόμαστε τροπή και αίσχος. Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας:

· Nα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, πλήρους και σταθερής εργασίας,

· Nα προχωρήσει άμεσα στη γενναία χρηματοδότηση των ΣΜΕΑΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό,

· να σκύψει πάνω από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και να αποκαταστήσει ΑΜΕΣΑ τα κενά γιατί αλλιώς θα πιστέψουμε πως δημιουργεί τον "Σύγχρονο καιάδα".

Οι Γονείς, οι Εκπαιδευτικούς & τα Παιδιά του συγκεκριμένου Σχολείου, ζητάνε απάντηση, γιατί τους ξεχάσατε και για την κατάσταση αυτή ΣΗΜΕΡΑ.

Αν έχουμε κάνει λάθος ας μας το αποδείξει. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από όλους τους Φορείς της Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: