ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σας καλούμε να αναφέρετε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις, κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα και ώρα 20:00 στο χώρο του σχολείου ή επικοινωνώντας μαζί μας με τα διαθέσιμα τηλέφωνα.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Επικινδυνότητα σωματικής ακεραιότητας Μαθητών, Εκπαιδευτικών & Βοηθητικού προσωπικού του Σχολείου μας.

ΕΠΕΙΓΟΝ Παλλήνη 19-3-2010

Προς : Δήμαρχο Παλλήνης

Κοιν: Ένωση Συλλόγων Γονέων Παλλήνης

Ε΄ ΕΛΜΕ

Διεύθυνση & Σύλλογο Καθηγητών 1ου Γυμνασίου Παλλήνης

Θέμα: Επικινδυνότητα σωματικής ακεραιότητας Μαθητών, Εκπαιδευτικών & Βοηθητικού προσωπικού του Σχολείου μας.

Μετά από επανειλημμένες επιθέσεις και δαγκώματα σε Εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, μέσα στον αύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης, από σκύλους και ενώ έχετε ενημερωθεί επανειλημμένα από την Διεύθυνση του Σχολείου, δυστυχώς δεν έχετε προβεί στις ενέργειές σας, για την διαφύλαξη της σωστής λειτουργίας και της ακεραιότητας Μαθητών, Εκπαιδευτικών & Βοηθητικού προσωπικού.

Σήμερα 19-3-2010 στο 1ο Γυμνάσιο που δόθηκαν βαθμοί και πολλοί Γονείς & Κηδεμόνες ήρθαν στο Σχολείο μας, αντιμετώπισαν επιθέσεις από σκύλους στον αύλιο χώρο.

Η ασφάλεια και η καλή λειτουργία του Σχολείου μας είναι η 1η προτεραιότητα μας και δυστυχώς βρίσκεται σε κίνδυνο!!

Περιμένουμε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες από τον Δήμο Παλλήνης και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Προστασία Καταναλωτή, Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων

http://www.atticaeast.gr/

Έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία

Έλεγχοι στα σχολικά κυλικείαΕκτύπωση

Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για την όσο το δυνατό πληρέστερη προστασία των καταναλωτών, και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, προχώρησε και κατά το σχολικό έτος 2009-10 σε συστηματικές επιθεωρήσεις του συνόλου των σχολικών κυλικείων της περιοχής. Το σχέδιο αυτό αποτελούνταν από δυο φάσεις:

Η 1η φάση, πραγματοποιήθηκε τη περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2009 και περιλάμβανε τον έλεγχο των σχολικών κυλικείων. Κατά τον έλεγχο αυτό διερευνήθηκε η ύπαρξη περιπτώσεων όπου χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, λόγω επικινδυνότητας και έγιναν συστάσεις για διορθώσεις εντός τακτού χρόνου. Βάσει των ευρημάτων της 1ης φάσης οργανώθηκε η 2η φάση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη περίοδο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου 2010, και περιελάμβανε τον έλεγχο των κυλικείων προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωση προς τις προηγούμενες συστάσεις. Μέσω της συγκεκριμένης προσέγγισης του θέματος, επιδιώκεται η προστασία των παιδιών κατά τη διάρκεια ολόκληρου του σχολικού έτους, από λανθασμένες πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας στα σημεία πώλησης (κυλικεία).

Κατά τον επανέλεγχο, οι επιθεωρητές της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής διαπίστωσαν ότι :

  • Ø 9% των κυλικείων δεν είχε την απαιτούμενη άδεια (βρίσκονταν σε διαδικασία έκδοσης άδειας).
  • Ø Στο 30% έγιναν συστάσεις (κυρίως για μικροπαραλείψεις).
  • Ø Στο 57% πωλούνταν είδη πέραν των επιτρεπομένων από την Υγειονομική Διάταξη

Συγκριτικά αποτελέσματα

Σχολικό έτος

2007-2008

2008-2009

2009-2010

Απουσία άδειας

20 %

22 %

11 %

Συστάσεις σε θέματα υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων

87 %

49 %

30 %

Πώληση ειδών πέραν των επιτρεπομένων από τη Νομοθεσία

81 %

74 %

57 %

Απουσία εκπαίδευσης πάνω σε θέματα υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων

-

75 %

33 %

Τα παραπάνω αποτελέσματα δείχνουν μια σαφή βελτίωση της κατάστασης στα κυλικεία σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της περιόδου 2007-2008, αλλά επίσης υποδεικνύουν ότι πέραν των τακτικών ελέγχων, ίσως μονόδρομος για την ουσιαστική επίλυση αυτού του προβλήματος αποτελεί η σωστή διατροφική διαπαιδαγώγηση παιδιών και γονέων. Σε αυτή την κατεύθυνση η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής έχει εκδώσει σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Καταναλωτή και ομάδα εξειδικευμένων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολεία της Ανατολικής Αττικής, ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο. Το συγκεκριμένο φυλλάδιο, το οποίο διανέμεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς επιχειρεί, μέσω στοχευμένης ενημέρωσης των βασικών πυλώνων της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, γονέων, δασκάλων), να προσφέρει με φιλικό για τα παιδιά τρόπο χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις καταναλωτικής αγωγής και υγιεινής διατροφής.

Επιπλέον, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής έχει δημιουργήσει μία ενημερωτική ιστοσελίδα, συνδεδεμένη στον δικτυακό της τόπο http://www.atticaeast.gr/, η οποία παρέχει πληροφορίες για την προστασία των καταναλωτών, καθώς και για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. Στη σελίδα αυτή οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος, όπως διατροφικούς κινδύνους, θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, θέματα υγιεινής διατροφής κ.α. Οι πληροφορίες παρέχονται με τρόπο απλό και κατανοητό κάνοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα εξαιρετικά εύκολη, απαντώντας ολοκληρωμένα στις αυξανόμενες ανάγκες του κοινού για ενημέρωση σε θέματα υγιεινής διατροφής και γενικότερης προστασίας του καταναλωτή.

Επισημαίνεται, ότι τα συμπεράσματα των ελέγχων στα κυλικεία προωθήθηκαν στα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να προχωρήσουν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε διορθωτικές ενέργειες ως προς τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ" το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Παιδείας

επισκεφτείτε διαβάστε το και στείλτε μας τις σκέψεις σας!!!

http://www.ypepth.gr/docs/neo_sxoleio_brochure_100305.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


8 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

δετ

H 6η Μαρτίου 2010 ήταν η βραδιά της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων της Παλλήνης. Η πίττα που κόπηκε συμβολικά για όλους τους συλλόγους των σχολείων της πόλης, έδωσε το μήνυμα της ενότητας που υπάρχει πάνω από μια δεκαετία.

Εκπρόσωποι από όλα τα σχολεία έδωσαν το παρόν σε μια βραδιά συνεύρεσης και επικοινωνίας.

Οι Δήμαρχοι Παλλήνης κ.Σ. Κωνσταντάς και Γέρακα κ. Θ. Ζούτσος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος κ. Θ. Γκούμας, ο κ. Δ. Μπαρούτας αιρετός ΑΠΥΣΠΕ, η Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης κ. Κ. Γκόνου, εκπρόσωποι της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, σεβόμενοι την δράση της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων, τίμησαν με την παρουσία τους την συνεστίαση.

Την βραδιά άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Οδυσσέας Ρομπάκης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι η βραδιά για πολλά λόγια γιατί «απόψε είναι η βραδιά μας, μια βραδιά που συμπίπτει με την έναρξη μιας νέας οικονομικής λιτότητας που θα αγγίξει κάθε πολίτη και κάθε φορέα».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ειρήνη Κουνενάκη, η οποία δήλωσε ότι «οι γονείς θα συνεχίσουν να διεκδικούν μέσα από τους συλλόγους γονέων, όπως κάνουν χρόνια τώρα, τα αυτονόητα. Θα συνεχίσουν να περιφρουρούν τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, για να σταματήσουν κάποτε να είναι χορηγοί της δημόσιας δωρεάν παιδείας.»

Τιμώμενο πρόσωπο , ήταν η μαθήτρια της πόλης μας Κατερίνα, που πριν από καιρό ευαισθητοποίησε τους γονείς αλλά και την τοπική μας κοινωνία με την περιπέτεια της υγείας της. Η Κατερίνα ήταν εκεί, ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η συνεστίαση του Αναπτυξιακού

Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε μια ζεστή συνεύρεση, με το αναμενόμενο κέφι στα Ρεμπέτικα του Φώντα, στον Αγ. Νικόλαο της Κάντζας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Προς Δήμαρχο και Δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης,

Κοιν. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας,

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής,

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής,

Ομοσπονδία Ενώσεων συλλόγων γονέων Αν. Αττικής,

Συλλόγους γονέων Δημοσίων Σχολείων Παλλήνης,

ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε

Ως εκπρόσωποι των γονέων της Παλλήνης έγκαιρα επισημάναμε το θέμα του κορεσμού των σχολικών μονάδων. Είναι πια επιτακτική η ανάγκη να προβλεφθούν έγκαιρα, κατάλληλοι χώροι για την λειτουργία νέων σχολικών μονάδων.

Εκτός αυτού, είναι γνωστά και τα επισκευαστικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της πόλης και τα οποία σχετίζονται τόσο με τις ελλείψεις των κτιριακών μονάδων όσο και με την ανάγκη για συνεχή βελτίωση και συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.Οι οργανώσεις γονέων της πόλης μας, κάθε χρόνο αιτούνται την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων από τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές για να εξασφαλίσουν την αυτονόητη ασφάλεια των χώρων για τους μαθητές μας.

Με αφορμή όμως πρόσφατο σοβαρό περιστατικό σε σχολείο της πόλης, αλλά και την συνέχιση απαραίτητων επισκευαστικών αναγκών σε σχολεία, στα οποία δεν έχουν αντιμετωπισθεί ακόμη, όπως, οι ανάγκες του 1ου Δημοτικού σχολείου που έχουν επίσημα καταγραφεί σε τεχνική μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (χωρίς να έχει ληφθεί υπ όψιν), την επιτακτική ανάγκη για την βελτίωση των προαύλιων χώρων του 1ου Γυμνασίου και 4ου Δημοτικού σχολείου, του επικίνδυνου αθλητικού εξοπλισμού στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού που πρέπει ν αντικατασταθεί λόγω επικινδυνότητας, επανερχόμαστε στο θέμα και ζητάμε:

1. Την άμεση υλοποίηση όλων των επισκευαστικών εργασιών για να είναι τα σχολεία χώροι ασφαλείς για τους μαθητές.

2. Στην ετήσια καταγραφή των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων , να πραγματοποιείται αυτοψία από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου ή τον Τεχνικό Ασφαλείας με υπογραφή προς την Σχολική επιτροπή.

3. Την σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης για όλα τα επισκευαστικά έργα που υλοποιούνται στα σχολεία.

Προσδοκώντας στην ταχεία αντιμετώπιση και δρομολόγηση των ανωτέρω,

Για το Δ.Σ.

Ειρήνη Κουνενάκη- Πρόεδρος Φωτης Κουφόπουλος-Γεν.Γραμματέας