ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σας καλούμε να αναφέρετε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις, κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα και ώρα 20:00 στο χώρο του σχολείου ή επικοινωνώντας μαζί μας με τα διαθέσιμα τηλέφωνα.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Προς Δήμαρχο και Δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης,

Κοιν. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας,

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής,

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής,

Ομοσπονδία Ενώσεων συλλόγων γονέων Αν. Αττικής,

Συλλόγους γονέων Δημοσίων Σχολείων Παλλήνης,

ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε

Ως εκπρόσωποι των γονέων της Παλλήνης έγκαιρα επισημάναμε το θέμα του κορεσμού των σχολικών μονάδων. Είναι πια επιτακτική η ανάγκη να προβλεφθούν έγκαιρα, κατάλληλοι χώροι για την λειτουργία νέων σχολικών μονάδων.

Εκτός αυτού, είναι γνωστά και τα επισκευαστικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της πόλης και τα οποία σχετίζονται τόσο με τις ελλείψεις των κτιριακών μονάδων όσο και με την ανάγκη για συνεχή βελτίωση και συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.Οι οργανώσεις γονέων της πόλης μας, κάθε χρόνο αιτούνται την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων από τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές για να εξασφαλίσουν την αυτονόητη ασφάλεια των χώρων για τους μαθητές μας.

Με αφορμή όμως πρόσφατο σοβαρό περιστατικό σε σχολείο της πόλης, αλλά και την συνέχιση απαραίτητων επισκευαστικών αναγκών σε σχολεία, στα οποία δεν έχουν αντιμετωπισθεί ακόμη, όπως, οι ανάγκες του 1ου Δημοτικού σχολείου που έχουν επίσημα καταγραφεί σε τεχνική μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (χωρίς να έχει ληφθεί υπ όψιν), την επιτακτική ανάγκη για την βελτίωση των προαύλιων χώρων του 1ου Γυμνασίου και 4ου Δημοτικού σχολείου, του επικίνδυνου αθλητικού εξοπλισμού στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού που πρέπει ν αντικατασταθεί λόγω επικινδυνότητας, επανερχόμαστε στο θέμα και ζητάμε:

1. Την άμεση υλοποίηση όλων των επισκευαστικών εργασιών για να είναι τα σχολεία χώροι ασφαλείς για τους μαθητές.

2. Στην ετήσια καταγραφή των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων , να πραγματοποιείται αυτοψία από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου ή τον Τεχνικό Ασφαλείας με υπογραφή προς την Σχολική επιτροπή.

3. Την σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης για όλα τα επισκευαστικά έργα που υλοποιούνται στα σχολεία.

Προσδοκώντας στην ταχεία αντιμετώπιση και δρομολόγηση των ανωτέρω,

Για το Δ.Σ.

Ειρήνη Κουνενάκη- Πρόεδρος Φωτης Κουφόπουλος-Γεν.Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: