ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σας καλούμε να αναφέρετε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις, κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα και ώρα 20:00 στο χώρο του σχολείου ή επικοινωνώντας μαζί μας με τα διαθέσιμα τηλέφωνα.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Έντυπο γνωριμίας προς τους γονείς μαθητών-τριών της Α' τάξης, του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης

Τι είναι ο Σύλλογος Γονέων

Είναι ένα Όργανο θεσμοθετημένο που εκφράζει τους Γονείς μέσα στο Σχολείο και που η λειτουργία και παρουσία του είναι νομικά κατοχυρωμένη από το Νόμο 1556 της 30ης Σεπτεμβρίου 1985 και 2621 του 1998, Άρθρο 2.

Μέλη του είναι όλοι οι Γονείς με ενεργά μέλη τους εγγεγραμμένους και οικονομικά τακτοποιημένους (10ευρώ το χρόνο), που έχουν και το δικαίωμα να εκλεγούν και να εκλέγονται στα όργανα του Συλλόγου.

Κυρίαρχο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση των Γονέων που συνέρχεται τακτικά 1 φορά το χρόνο, δίνει τις βασικές κατευθύνσεις και εκλέγει κάθε δύο χρόνια Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή, Αντιπροσώπους στην Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου και Εκπρόσωπο στη Σχολική Επιτροπή.

Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Γιατί να συμμετέχω :

Γιατί εμείς οι Γονείς δεν έχουμε άλλο χώρο για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σχολείο μας.

Γιατί αν δεν ασχοληθούμε εμείς με τα προβλήματα των παιδιών μας, κανείς δεν θα το κάνει!!!

Γιατί μόνον η συλλογικότητα και η συνεργασία μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις.

Γιατί το «τίποτε δεν μπορεί να γίνει» είναι ένας βολικός ΜΥΘΟΣ!!!Γιατί το ανοιχτό Σχολείο, το ήρεμο κλίμα, το φιλικό και γνώριμο περιβάλλον είναι βασικές προϋποθέσεις για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Την περασμένη χρονιά οργανώσαμε

Συναντήσεις με την Διεύθυνση του Σχολείου μας, με το 15μελές συμβούλιο των Μαθητριών/ Μαθητών μας, με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντά (3/3/2009)

Δημιουργήσαμε Ιστοσελίδα για την ενημέρωση των Γονέων & των Μαθητών μας, http://www.1gparents.blogspot/.

Συνεχίσαμε το πρόγραμμα βοήθειας του 11χρονου Khokon από το Μπαγκλαντές,

Αγορά τηλεκαρτών για την λειτουργία του καρτοτηλεφώνου του Σχολείου μας, επειδή έγινε προσπάθεια απόσυρσης από τον ΟΤΕ λόγω χαμηλής κερδοφορίας του, (δεν το χρησιμοποιούσαν αρκετά οι Μαθητές).

Οργάνωση Χριστουγεννιάτικου Παζαριού, και έκθεσης βιβλίου (20-12-08),Κοπή πίττας για όλους τους Μαθητές και τους Καθηγητές (5-2-09)

Έναρξη κινηματογραφικής λέσχης.

Σχολικό Συμβούλιο, (5-2-09) (συμμετείχε ο Διευθυντής, όλοι οι Καθηγητές, εκπρόσωπος του Δήμου, αντιπροσωπεία Μαθητών, και το ΔΣ του Συλλόγου μας).

Διαμόρφωση ξύλινης επένδυσης γύρω από τα πεζούλια του προαυλίου, (συνεργασία με την Διεύθυνση 50-50).

Συμπαρασταθήκαμε στην οικογένεια της Μαθήτριας που είχε ατύχημα στην Λ. Μαραθώνος,

Σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Παλλήνης και το 15μελές συμβούλιο μαζέψαμε και καταθέσαμε χρηματικό ποσό για την βοήθεια Μαθήτριας της περιοχής μας που βρίσκεται στην Αμερική με σοβαρό πρόβλημα Υγείας.

Δόθηκε αναμνηστική σχολική φωτογραφία για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης.

Τι μπορώ να κάνω;

Να εγγραφείς τώρα μέλος στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας, συμπληρώνοντας ΟΛΑ τα στοιχεία στο παρακάτω κουπόνι,

Να συμμετέχεις ενεργά τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στην Τακτική Συνέλευση, και στις δραστηριότητες του Συλλόγου,

Να επικοινωνείς για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί με το Σύλλογο Γονέων για αποτελεσματικότερη λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: