ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σας καλούμε να αναφέρετε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις, κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα και ώρα 20:00 στο χώρο του σχολείου ή επικοινωνώντας μαζί μας με τα διαθέσιμα τηλέφωνα.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τέλος σχολικής χρονιάς. Ενημερωτική επιστολή προς τα μέλη του Συλλόγου μας.

HTML clipboard
HTML clipboard ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Παλλήνης

Αγαπητοί Γονείς,

Οι ενέργειες του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εκλογές και στόχο είχαν την συνεργασία με όλους τους φορείς , για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των Παιδιών μας. Συγκεκριμένα οργανώσαμε:

· Συνάντηση με την Διεύθυνση του Σχολείου μας,

· Συνάντηση με το 15μελές συμβούλιο των Μαθητριών/ Μαθητών μας,

· Δημιουργήσαμε Ιστοσελίδα για την ενημέρωση των Γονέων & των Μαθητών μας,

· Συνεχίσαμε το πρόγραμμα βοήθειας του 11χρονου Khokon από το Μπαγκλαντές,

· Αγορά τηλεκαρτών για την λειτουργία του καρτοτηλεφώνου του Σχολείου μας, επειδή έγινε προσπάθεια απόσυρσης από τον ΟΤΕ λόγω χαμηλής κερδοφορίας του, (δεν το χρησιμοποιούσαν αρκετά οι Μαθητές).

· Οργάνωση Χριστουγεννιάτικου Παζαριού, και έκθεσης βιβλίου (20-12-08)

· Κοπή πίττας για όλους τους Μαθητές και τους Καθηγητές (5-2-09)

· Σχολικό Συμβούλιο, (5-2-09) (συμμετείχε ο Διευθυντής, όλοι οι Καθηγητές, εκπρόσωπος του Δήμου, αντιπροσωπεία Μαθητών, και το ΔΣ του Συλλόγου μας).

· Διαμόρφωση ξύλινης επένδυσης γύρω από τα πεζούλια του προαυλίου, για να κάθονται τα Παιδιά μας (συνεργασία με την Διεύθυνση 50-50).

· Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντά (3/3/2009)

· Έναρξη κινηματογραφικής λέσχης.

  • Συμπαρασταθήκαμε στην οικογένεια της Μαθήτριας που είχε ατύχημα στην Λ. Μαραθώνος,
  • Σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Παλλήνης και το 15μελές συμβούλιο μαζέψαμε και καταθέσαμε χρηματικό ποσό για την βοήθεια Μαθήτριας της περιοχής μας που βρίσκεται στην Αμερική με σοβαρό πρόβλημα Υγείας.
  • Δόθηκε αναμνηστική σχολική φωτογραφία για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που καταλήξαμε πως υπάρχουν στο Σχολείο μας και θα πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί είναι:

1. Η ασφάλεια των Παιδιών μας κατά την μετάβαση & αποχώρησή τους από το Σχολείο.

Η ταχύτητα που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα είναι πολύ μεγάλη και εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς οδικής σήμανσης, που να προειδοποιεί ότι υπάρχουν σχολεία, οι συνθήκες που δημιουργούνται, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Μεταφέραμε στον Δήμαρχο απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του Σχολείου μας ώστε στα συγκεκριμένα σημεία να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των Μαθητών. Κυρίως όμως να τοποθετηθεί σήμανση προειδοποίησης για ελάττωση της ταχύτητας λόγω προσέγγισης στα σχολικά συγκροτήματα και κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Παλλήνης για την ασφάλεια των μαθητών.

2. Η επικινδυνότητα του προαυλίου χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων, που έχει πολλές φθορές και απαιτείται άμεσα η συντήρησή του. θα πρέπει να γίνουν άμεσα εργασίες για τη βελτίωση του προαύλιο με νέα επίστρωση.

Δική μας παράκληση : Να βρίσκεστε κοντά στον Σύλλογο, να διαβάζετε τις Ανακοινώσεις που στέλνουμε με τα παιδιά και συμπληρωματικά να ενημερώνεστε και από την Ιστοσελίδα μας, όπου υπάρχει όλο το Αρχείο. Η συνεχιζόμενη μη συμμετοχή των περισσότερων Γονέων στις προσπάθειες του Συλλόγου, θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά !!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Α. Ρεφούλιας

Ο Γραμματέας

Κ. Ρίπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: