ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σας καλούμε να αναφέρετε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις, κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα και ώρα 20:00 στο χώρο του σχολείου ή επικοινωνώντας μαζί μας με τα διαθέσιμα τηλέφωνα.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα.
Είναι η «
ΩΡΑ ΤΗ ΓΗΣ» και ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥ.
Μια ώρα που σε όλες τις γωνιές της γης σβήνουν τα φώτα, ως μια συμβολική πράξη ενάντια στις κλιματικές αλλαγές.
H «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας όπου 2.200.000 πολίτες και επιχειρήσεις έκλεισαν τα φώτα στέλνοντας το μήνυμά τους.
Μέσα σε ένα μόλις χρόνο η «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» έγινε μια καθολική παγκόσμια κίνηση με πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε τουλάχιστον 35 χώρες !!!
Το Μάρτιο του 2009 πάνω από 4000 πόλεις σε 88 χώρες συμμετέχουν σε αυτή, δημιουργώντας την  πιο μεγάλη και δυναμική παγκόσμια κίνηση κατά των κλιματικών αλλαγών. Η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα για πρώτη φορά και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε συμμετοχές !!! Η εικόνα της συσκοτισμένης Ακρόπολης κάνει τον γύρο του κόσμου…
Εμείς, το Δ.Σ. του Συλλόγου συμμετέχουμε, στηρίζουμε και προωθούμε τέτοιες δράσεις !!!
Σβήνουμε λοιπόν όλα τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές, καλούμε φίλους στο σπίτι και απολαμβάνουμε ωραίες συζητήσεις, συνοδεία κεριών, στην ομορφότερη και πιο συμβολική ώρα της χρονιάς !!!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παρέλαση για την Εθνική "Επέτειο 25ης Μαρτίου 1821" στο Δήμο Παλλήνης

Με απόφαση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανάσιου Ζούτσου, δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παρέλαση για την "Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου 1821" στο Δήμο Παλλήνης, λόγω συνεχιζόμενης βροχόπτωσης, που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν θα σταματήσει για τις επόμενες ώρες. Η κατάθεση στεφάνων θα γίνει εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Επιδότηση λόγω μη μεταφοράς μαθητών (τελευταία υπενθύμιση)

Αγαπητοί γονείς,

ο σύλλογος γονέων διευκρίνισε τη διαδικασία για την επιδότηση λόγω μη μεταφοράς των μαθητών
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Περιφέρειας, οι γονείς που μεταφέρουν τους μαθητές μόνοι τους από την έναρξη της σχολικής περιόδου έως την έναρξη των δρομολογίων, καθώς και μέχρι την έκδοση των μαθητικών δελτίων, δικαιούνται επιδότηση λόγω μη μεταφοράς των μαθητών.
Ενημερωτικό Σημείωμα και δικαιολογητικά για την επιδότηση λόγω μη μεταφοράς των μαθητών   
Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την Αίτηση για Χιλιομετρική Βεβαίωση  και να την παραδώσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στον κ. Μπαξεβάνη, μέχρι τις 23/3/2015, έτσι ώστε η διεκπεραίωση προς τη Περιφέρεια να γίνει, χωρίς δική σας παρουσία, ομαδικά από το σχολείο.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιαννόπουλο Γιώργο  6977788877.  

Μερική Έκλειψη Ηλίου, 20 Μαρτίου 2015, 10:39πμ - Ζωντανή Μετάδοση

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου της 20ης Μαρτίου 2015. Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 10:39πμ και λήγει στις 12:50μμ. Θα παρουσιαστεί video της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο που τον παρατηρεί μέσα από ένα στενό φίλτρο γύρω στη γραμμή Ηα του υδρογόνου.
Ασφάλεια: Αν επιθυμείτε να παρατηρήσετε την έκλειψη μόνοι σας σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να χρησιμοποιείστε ειδικά σχεδιασμένα γυαλιά. Απλά γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν την αναγκαία προστασία και μπορεί να προκληθούν μόνιμες βλάβες στην όρασή σας.
Για να παρακολουθήσετε ζωντανά κάντε κλικ στο πιο κάτω link
http://eclipse.astro.noa.gr/main/

 

"Fantasia" Θέατρο Badminton Live in Concert με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ένα µαγικό ταξίδι στη µουσική και τον κινηµατογράφο.



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με την κ. Πετροπούλου, καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας, σας προτείνει ένα  μαγικό ταξίδι στη μουσική και τον κινηματογράφο,  Live in Concert με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο θέατρο Badminton με θέμα τη <Φαντασία> του Walt Disney, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Η Φαντασία του Walt Disney παραμένει και σήμερα, εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων κι ένα αδιαμφισβήτητο αριστούργημα της 7ης τέχνης. Φέτος, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η πρώτη ορχήστρα της χώρας, ερμηνεύει επιλεγμένα μέρη από την αξεπέραστη μουσική της Φαντασίας και της συνέχειάς της, της Φαντασίας 2000, σε παράλληλη προβολή με αποσπάσματα από τις δύο ταινίες.
Η Φαντασία ενσαρκώνει το όραμα του Disney για υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζει τις πιο προχωρημένες τεχνικές animation με την εκλέπτυνση, την αισθαντικότητα, αλλά και το πάθος και την ανάταση της κλασικής μουσικής. Το φιλμ γυρίστηκε το 1940 και, στην αρχική του εκδοχή, τη μουσική ερμήνευσε η Philadelphia Orchestra υπό τη διεύθυνση του θρυλικού Leopold Stokowski. Η Φαντασία μάγεψε και μαγεύει εκατομμύρια θεατές εδώ και δεκαετίες, σφραγίζοντας ανεξίτηλα με την επιτυχία της έναν ολόκληρο αιώνα και οδηγώντας σ’ ένα εφάμιλλο sequel, τη Φαντασία 2000.
Γιορτάζοντας αυτή την ανυπέρβλητη συνάντηση animation και κλασικής μουσικής, οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών – η αφρόκρεμα των Ελλήνων μουσικών– ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική που ντύνει τις δύο ταινίες: μέρη από έργα των Beethoven, Tchaikovsky, Stravinsky, Debussy, αλλά και Gershwin και Dukas, γίνονται ένα με τη γοητευτική αισθητική της Φαντασίας και της Φαντασίας 2000, προσκαλώντας ακροατές και θεατές σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι ήχων και εικόνων. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο διεθνούς φήμης Έλληνας μαέστρος και διευθυντής της Κ.Ο.Α. Στέφανος Τσιαλής.  
Το κόστος του εισιτηρίου για ομαδική προσέλευση στη Β Ζώνη είναι, 9€. 
Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την κράτηση των θέσεων, όσοι γονείς ενδιαφέρονται παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ΑΙΤΗΣΗ και να την παραδώσουν σε φάκελο, μαζί με το αντίτιμο, μέχρι τη Δευτέρα 23/02/15, στον κ. Μπαξεβάνη.
Σημείο συνάντησης των ενδιαφερομένων, η είσοδος του θεάτρου Badminton, μία (1) ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, για παραλαβή των εισιτηρίων. 



 

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Εγκύκλιος Δράσης ΠΣΔ «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο»

Για την ενδυνάμωση των σχολείων σε ένα μοντέλο ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και για τον εφοδιασμό των μαθητών με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αξιοποιήσουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα το Διαδίκτυο, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠοΠαιΘ) μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), λειτουργεί τον ενημερωτικό κόμβο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr, ο οποίος παρέχει αξιόπιστη και στοχευμένη ενημέρωση και υποστήριξη, και ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Επιπλέον, το ΠΣΔ ως εθνικός συντονιστής της δράσης eSafety Label του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) παρέχει στα ελληνικά σχολεία μια ειδική πιστοποίηση, η οποία αποσκοπεί να υποστηρίξει τα σχολεία ώστε να διαμορφώσουν μία Πολιτική Ασφαλούς Διαδικτύου και να παρέχουν ένα πιο ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέσω μιας ειδικά προσδιορισμένης διαδικασίας πιστοποίησης διερευνώνται εκείνοι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο της ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Με βάση τα αποτελέσματα, διαμορφώνεται για κάθε σχολείο ένα εξειδικευμένο Σχέδιο Δράσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Συμπληρωματικά των παραπάνω, το ΠΣΔ προχώρησε στην πιλοτική δράση με τίτλο «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο», η οποία προσφέρει στα σχολεία τη δυνατότητα να προσκαλούν έναν εκπαιδευτή καταρτισμένο σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, προκειμένου να υλοποιηθεί μία δια ζώσης ενημέρωση και εκπαίδευση στη σχολική κοινότητα. Η δράση σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr και τη Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το σώμα των ειδικών αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης.
Η συμμετοχή των σχολείων στη δράση «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο» είναι απλή και φιλική. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία για να υποβάλλουν το αίτημά τους θα πρέπει:
1) να συνδεθούν στην υπηρεσία με τον επίσημο λογαριασμό της μονάδας
2) να συμπληρώσουν την απλή διαδικτυακή φόρμα.
Τα αιτήματα των σχολείων θα ανατίθενται από το ΠΣΔ στους ειδικούς με βάση τη γεωγραφική εγγύτητά τους και με τον φόρτο αιτημάτων που έχει εξυπηρετήσει κάθε ειδικός.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης το σχολείο θα συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο με παρατηρήσεις για την εκπαίδευση καθώς και προτάσεις για τη γενικότερη βελτίωση της δράσης. Ομοίως και ο ειδικός θα υποβάλλει μια σύντομη απολογιστική αναφορά με απλά στατιστικά στοιχεία, όπως η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης, το πλήθος των μαθητών που ενημερώθηκαν, κλπ.
Η δράση αυτή πραγματοποιείται χωρίς κόστος για τα σχολεία και το ΥΠοΠαιΘ καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι συντελεστές συμμετέχουν εθελοντικά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το eSafety@sch.gr

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Επιδότηση λόγω μη μεταφοράς μαθητών

Αγαπητοί γονείς,

ο σύλλογος γονέων διευκρίνισε τη διαδικασία για την επιδότηση λόγω μη μεταφοράς των μαθητών
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Περιφέρειας, οι γονείς που μεταφέρουν τους μαθητές μόνοι τους από την έναρξη της σχολικής περιόδου έως την έναρξη των δρομολογίων, καθώς και μέχρι την έκδοση των μαθητικών δελτίων, δικαιούνται επιδότηση λόγω μη μεταφοράς των μαθητών.

Ενημερωτικό Σημείωμα και δικαιολογητικά για την επιδότηση λόγω μη μεταφοράς των μαθητών  

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την Αίτηση για Χιλιομετρική Βεβαίωση  και να την παραδώσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στον κ. Μπαξεβάνη, μέχρι τις 18/3/2015, έτσι ώστε η διεκπεραίωση προς τη Περιφέρεια να γίνει, χωρίς δική σας παρουσία, ομαδικά από το σχολείο.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιαννόπουλο Γιώργο  6977788877. 
 




Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ξεκινούν σε Γέρακα και Παλλήνη οι Σχολές Γονέων - Πρόσκληση και σε όσους γονείς δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση


Ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με τις Σχολές Γονέων - Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ξεκινάει Σχολές Γονέων για τους γονείς μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Ενοτήτων Γέρακα και Παλλήνης, με αντικείμενο την «Οικογένεια στη Σύγχρονη Εποχή και τη Συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας στην ανάπτυξη των παιδιών».

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο τμήμα και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, προσκαλούνται να παρευρεθούν και να συμπληρώσουν την αίτηση στην πρώτη συνάντηση:

·        την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015,  στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, Αρμοδίου 20, και ώρα 19.00 μ.μ.   και

·        τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015,  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, Μιαούλη και Μπότσαρη και ώρα 18.00 μ.μ.

Στη πρώτη συνάντηση θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν μέσα από τις συναντήσεις ενδεικτικά είναι : 
  1. Επικοινωνία, Σχέσεις και Ρόλοι στη Σύγχρονη Οικογένεια. 
  2. Θέματα Ανάπτυξης και Εξέλιξης των Παιδιών : Βασικά αναπτυξιακά, μαθησιακά και συναισθηματικά ορόσημα στη ζωή του παιδιού. 
  3. Ειδικά Θέματα και Προβλήματα της Σχολικής Ηλικίας : Μαθησιακές Δυσκολίες, Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής, Συναισθηματικές Εκδηλώσεις των παιδιών σχολικής ηλικίας : Τρόποι Παρέμβασης από τη μεριά του σχολείου και των γονέων. 
  4. Σύγχρονα προβλήματα στη σχολική ζωή των παιδιών : Το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying), Επιθετικότητας, χρήση Η/Υ και παιχνιδιών με υπολογιστή.